fbpx
Title Image

Global koncernsajt för AFRY

De två stora konsultbolagen ÅF och Pöyry med över 17.000 anställda stod inför en kommande sammanslagning och deras nya gemensamma varumärke AFRY. Man behövde bygga en ny global webbsida som kunde representera det sammanslagna bolagets nya portfolio av tjänster och ingenjörserbjudanden inom energi, industri och infrastruktur. Uppdraget bestod i att i nära samarbete med verksamhetens representanter ta fram ett designsystem för deras nya webbplats.

Uppdragsgivare: Digitalist + Grow Roll: Digital Strateg, Facilitator Workshops, Lead Designer

Designsystem

Ett designsystem med komponenter togs fram för att användas som byggstenar för de olika sidmallarna av webbplatsen. Med ett skräddarsytt webbpubliceringssystem för koncernen kunde man publicera innehåll för flera marknader och språk.

Komponentbaserad kravhantering

Med ett centralt komponentbibliotek hanterades funktionella krav tidigt i processen. Det medförde att AFRY kunde hålla nere antalet funktionella delar och samtidigt återanvända och förbättra dem när plattformen vidareutvecklas över tid.

Sidor och mallpaket

Med flexibla sidmallar kan AFRYs marknadsteam och lokala redaktörer skapa webbsidor på ett enhetligt och konsekvent sätt på de 50 marknader de agerar på.

Hur kommer man igång med ett designsystem?

Jag har tagit fram en inspirerande seminarium där jag beskriver vad ett Designsystem är, vilka fördelar det har för en verksamhet och hur man kommer igång. Jag besöker gärna er verksamhet och hjälper er i er digitala omställning.

Läs mer om mina föreläsningar

Vill du veta mer?

Hör av dig till mig om du vill veta mer eller boka ett kostnadsfritt möte!